Lumikolla on pitkäaikainen kokemus kiskokaluston  saneerattavien kohteiden sekä uusien junien laitetoimitusprojekteista. Huolto- ja yhteistyöverkostomme ansiosta pystymme tukemaan asiakkaita myös asennuksissa ja käyttöönotoissa sekä turvaamaan laitteen toiminta koko elinkaaren ajan.

Lumikko kiskokalusto ilmastointiprojekti

Junan matkustamo- ja ohjaamotilat

Lumikko toteuttaa vaativia ilmastoinnin kokonaisratkaisuja junanvaunuihin. Vaunujen vaihtuva henkilömäärä sekä muuttuvat ympäristöolosuhteet asettavat erityisvaatimuksia ilmanvaihdon ja lämpötilojen hallintaan joka hoidetaan erityisesti raidepuolelle kehitetyllä Lumikko Control- ohjaus järjestelmällä. Vaunuissa on liikuteltava suuria ilmamääriä muuttuvissa olosuhteissa ilman matkustusmukavuutta laskevaa vedon tunnetta. Järjestelmän on toimittava luotettavasti  suurissa nopeuksissa sekä eliminoitava ympäristön paineiskujen vaikutus matkustamoon. Lumikko toimittaa matkustamo- ja ohjaamotilojen ilmastointikoneiden lisäksi järjestelmän kanavistot, putkistot sekä lämmityskomponentit.

 MATKUSTAMON ILMASTOINTIYKSIKÖTOHJAAMON ILMASTOINTIYKSIKÖT
Jäähdytysteho 10-40kW2-5 kW
Vyöhykkeitä2 1
Ilmamäärä3000-6000 m3 400-800m3
Paino900 kg150 kg
PaineiskusuojausKylläKyllä
raitiovaunun ilmastointi

Raitiovaunun matkustamo- ja ohjaamotilat

Lumikko on kehittänyt ainutlaatuisen ja markkinoiden tehokkaimman jarruenergian talteenottojärjestelmän joka mahdollistaa jarruenergian hyödyntämisen vaunun lämmitykseen korkealla hyötysuhteella koko tuotteen elinkaaren ajan. Modulaarisella raitiovaunuratkaisulla voidaan toteuttaa ilmastointi joustavasti erilaisiin vaunukokonaisuuksiin.

 MATKUSTAMON ILMASTOINTIYKSIKÖTOHJAAMON ILMASTOINTIYKSIKÖT
Jäähdytysteho10-30 kW2-5 kW
Jarruenergian talteenottoKyllä Ei
Ilmamäärä1000 – 3000 m3/h 400-800 m3/h
Paino400 kg90 kg
junan ravintolavaunun keskuskylmäkoneikko

Ravintolavaunun keskuskylmäkoneikko

Lumikon ravintolavaunuratkaisut sisältävät keittiön- ja tarjoilutilojen kylmäkaluste- ja koneikkoratkaisut. Kylmäjärjestelmä voidaan toteuttaa kahdella eri tavalla: koneikko sijoitetaan erilliseen tilaan tai järjestelmä voidaan tehdä omakoneellisena, jolloin kylmätekniikka on sijoitettu kalusteen yhteyteen. Kustannustehokkuus ja koneikon hukkalämmön poistaminen keittiötiloista ovat keskuskylmäratkaisun suurimpia etuja.

Lumikko keskuskylmäratkaisut on suunniteltu modulaarisiksi ja eri vaunutyyppeihin sovellettaviksi. Järjestelmä on rakennettu vakiokomponenteista ja rakenne on suunniteltu huoltoystävälliseksi. Päivittäiset huoltokohteet ovat hyvin esillä. 

lumikko ilmastointi kanavisto

Kanavisto

Lumikko kanavistot sisältävät sopimuksen mukaan kanavaosien lisäksi kiinnitysosat, anturoinnit sekä säätöelementit.  Valmiiksi eristetyt ja esikasatut kanavat kootaan asiakkaan kokoonpanolinjaan soveltuvaksi. Käytämämme kanavamuodot mahdollistavat suurien ilmamäärien siirtämisen energiatehokkaasti ahtaissa kattorakenteissa niin 1-kerros kuin 2-kerrosvaunuratkaisuissa.